Uitverkocht

Hippo King - Kings Klei

€ 24,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Hippo King - Kings Klei

€ 24,00

King's Klei - samengevat Wordt vooral voor de hoeven gebruikt: Schimmels en bacteriën bestrijden! 

100% natuurlijke actieve bestanddelen zorgen voor een sterke antibacteriële en schimmelwerende werking!

Je kan deze pasta preventief of curatief gebruiken.

 

Ooit al gehoord van: Aziatische waternavel of Melaleuca alternifoliaboom? Neen? 

King’s Klei selecteert dit speciaal voor jou!

King's Klei - volledig uitgelegd

 

Hoefpasta voor het preventief en curatief behandelen van de zool en de holtes van de hoef.

De 100% natuurlijke actieve bestanddelen zorgen voor een sterke antibacteriële en schimmelwerende werking, beschermen de beschadigde zones (o.a. gelinkt aan kleine hoefzoolscheuren, rotstraal en/of de witte lijn ziekte) en ondersteunen het natuurlijk weefselherstel.

Gebruik - Opgepast - Ingrediënten 

Gebruik 

De zool en de holtes van de hoef grondig reinigen. Alle vuil (inclusief loshangende aangetaste delen) verwijderen. Een dunne laag King’s Klei aanbrengen in de holtes en over de volledige zool. 

Om de 2 dagen herhalen bij acute aandoeningen. De andere dag eventueel wassen met een jodiumoplossing (bv iso-Betadine) en behandelen met antiseptische spray.

Wekelijks gebruiken als onderhoudsbeurt.

 

Opgelet 

 • Uitsluitend uitwendig gebruiken

 • King’s Klei is geen geneesmiddel

 • Raadpleeg bij twijfel een dierenarts

 • Goed sluiten na gebruik

 • Bewaren op een droge frisse plaats

 • Buiten bereik van kinderen houden

 • Zorg voor een goed uitgebalanceerde voeding voor de ontwikkeling van sterke hoeven

Ingrediënten 

Groene klei 

Op basis van gebroken stukken groene klei, gekend voor hun antibacteriële, vochtabsorberende, reinigende en helende werking. De pasta wordt verkregen door het toevoegen van gedemineraliseerd water verrijkt met actieve bestanddelen…

Tea tree olie 

Olie gewonnen uit de bladeren van de Melaleuca alternifoliaboom. De chemische bestanddelen van de essentiële olie hebben een antiseptische en bacteriedodende werking, remmen de groei van schimmels en zijn ook licht antiviraal. Bijkomende eigenschap : insecten houden niet van de geur…

Tinctuur van Boswellia serrata -Yucca filamentosa 

Combinatietinctuur op basis van de hars van Boswellia serrata (ook gekend als de wierook ‘frankincense’) en de wortel van Yucca filamentosa.

 

Het zuur uit de Boswellia-hars heeft een antioxidante werking op de huid en kan de bloedsomloop in wonden stimuleren en zo de genezing bevorderen. De antioxidante werking wordt versterkt door de combinatie met de actieve bestanddelen (oa saponinen) van de Yucca-wortel die ook een licht ontstekingsremmende werking hebben….

Tinctuur van Calendula officinalis 

Tinctuur van de bloemblaadjes van Calendula officinalis, beter bekend als goudsbloem, één van de meest gebruikte kruiden bij huidaandoeningen. De diverse actieve bestanddelen zijn verzachtend, ontsmettend, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Ze bestrijden bacteriën en bevorderen de wondheling…

Tinctuur van Centella asiatica 

Tinctuur van de bovengrondse plantendelen van Centellia asiatica, ook gekend als Aziatische waternavel of gotu kola. De bestanddelen zorgen voor een betere doorbloeding, werken herstellend (wondhelend) door een versterking van vaatwanden, bindweefsel en huid en stimuleren de nagelgroei…

Tinctuur van Avena sativa 

Tinctuur van de groene bloeitoppen van Avena sativa (haver). Het hoge gehalte aan silicium werkt ondersteunend voor het herstelproces van diverse huidaandoeningen. Is verder ook beschermend door een antioxidante werking en kan helpen de dode huidcellen te verwijderen…

Benzoë -tinctuur 

Tinctuur op basis van de hars van Styrax tonkinensis, ook Benzoë Siam hars genoemd. Een natuurlijk bewaarmiddel ook gebruikt in natuurcosmetica met antibacteriële en schimmelwerende werking. Het versterkt bovendien de werking van de hiernaast vermelde basistincturen…

Vitamine E 

Vitamine E in vloeibare vorm is een natuurlijk anti-oxidant. Heeft ook huidverzorgende eigenschappen door de verbetering van de vochtregulatie en de celvernieuwende, wondhelende werking…

Uitverkocht

Hippo King- King's blue honey

€ 28,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Hippo King- King's blue honey

€ 28,50

King’s Blue Honey - weetjes

 

 Antiseptische en antimicrobiële lotion op basis van honing en plantenextracten voor de behandeling of preventie van rotstraal en dieper gelegen hoefproblemen. 

King’s Blue Honey - volledig uitgelegd

Antiseptische en antimicrobiële lotion op basis van honing en plantenextracten voor de behandeling of preventie van rotstraal en dieper gelegen hoefproblemen. De unieke samenstelling heeft een krachtige antivirale, antibacteriële en fungicide werking. Zorgt voor een beschermende barrière zonder het gezonde weefsel aan te tasten. Kan ook gebruikt worden voor het ontsmetten van kleine wonden.

 

Gebruik - Opgelet - Ingrediënten

Gebruik

De zool van de hoef en de straal grondig reinigen en drogen. Alle vuil (inclusief loshangende aangetaste delen) verwijderen. King’s Blue Honey goed schudden en met behulp van de tuitdop gericht aanbrengen op de straal en/of aangetaste delen. Eventueel ook de rest van de hoefzool eenmalig behandelen. Door de bijzondere samenstelling dringt King’s Blue Honey  gemakkelijk in spleten en groeven van de hoef en legt er een antimicrobiële barriére die de hoef gezond helpt houden.

Om de 2 dagen herhalen bij acute aandoeningen.  

Wekelijks gebruiken ter preventie van aandoeningen bij natte ondergronden. Tweewekelijks bij droge ondergronden.

Opgelet 

 • Uitsluitend uitwendig gebruiken

 • King’s Blue Honey is geen geneesmiddel

 • Goed sluiten na gebruik

 • Bewaren op een droge frisse plaats

 • Buiten bereik van kinderen houden

 • Zorg voor een goed uitgebalanceerde voeding voor de ontwikkeling van sterke hoeven

Ingrediënten

Demiwater

Gedemineraliseerd water of demiwater is water vrij van minerale zouten en chloor. 

Propyleenglycol

Ook 1,2-propaandiol PG of MPG genoemd wordt in cosmetische producten vaak gebruikt als oplosmiddel of drager van andere bestanddelen. Heeft door de verlaging van de ‘wateractiviteit’ van het product ook een licht conserverende werking.

Honing

De belangrijkste medicinale eigenschap van honing is dat ze als natuurlijk antibioticum werkt. Niet alleen virussen maar ook bacteriën en schimmels kunnen worden bestreden met honing. Dat was al langer bekend want in de traditionele geneeskunde werd honing op wonden gesmeerd om infecties te voorkomen. De atleten op de olympische spelen uit de Griekse oudheid gebruikten al honing om wonden sneller en zonder infectiegevaar te laten genezen. Honing wordt nog steeds als desinfecterend middel gebruikt, zelfs in ziekenhuizen.  De honing in dit product is afkomstig van een plaatselijke imker en gegarandeerd 100% natuurlijk zonder toevoegingen of verhittingen.

Tinctuur Hamamelis virginiana

De schors en bladeren van Hamamelis virginiana, of Toverhazelaar, zijn gekend om hun hoge gehalte aan tannines en de daarmee verboden adstringerende werking. Daardoor zorgen ze ervoor dat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om beschadigd weefsel verder binnen te dringen en te infecteren.

Tinctuur Tabebuia impetiginosa

Tabebuia impetiginosa, ook Pau d’Arco of Lapacho genoemd, is een boom die van nature in Zuid-Amerika voorkomt. De binnenste schors van deze boom wordt veel gebruikt in de natuurgeneeswijze en de traditionele volksgeneeskunde. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat extracten op basis van “immuunbast” antibiotisch, antiparasitair, antibacterieel, antifungaal, antiviraal, ontstekingsremmend en immuunstimulerend werken. Die werking is te danken aan de aanwezigheid van enkele belangrijke werkzame inhoudsstoffen waaronder naftaquinonen (lapacholderivaten) en flavonoïden. Samen met de andere actieve inhoudsstoffen hebben deze bovendien een antioxidante werking en gaan ze de ontstekingsbevorderende werking van histamine tegen.

Tinctuur Filipendula ulmaria

Filipendula ulmaria of Moerasspirea is een plant die van nature voorkomt op vochtige gronden.  De bloeiende bovengrondse delen bevatten salicylaten (o.a. salicylaldehyde en methylsalicylaat) die pijnstillend en ontstekingsremmend werken. De gekende aspirine (met als hoofdbestanddeel salicylzuur) is een synthetisch derivaat van deze salicylaten. De combinatie met de aanwezige fenolglucosiden, flavonoïden en tannines geeft volgens enkele wetenschappelijke studies een antimicrobiële werking die doeltreffend blijkt te zijn tegen verschillende bacteriën en schimmels. Bovendien zouden extracten van Moerasspirea een ondersteunende invloed hebben op het bindweefsel.
 

Tinctuur Salix alba

Een tinctuur op basis van de schors van enkele leden uit de wilgenfamilie is gekend voor de aanwezigheid van fenolische salicylaten (salicine) en heeft daardoor een ontstekingsremmende en pijnstillende werking.  De combinatie met de aanwezige flavonoïden en tannines zou net zoals bij moerasspirea een antimicrobieel effect kunnen hebben.

Tinctuur Calendula officinalis

Tinctuur van de bloemblaadjes van Calendula officinalis, beter bekend als goudsbloem, één van de meest gebruikte kruiden bij huidaandoeningen. De diverse actieve bestanddelen zijn verzachtend, ontsmettend, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Ze bestrijden bacteriën en bevorderen de wondheling.

Tinctuur Centella asiatica

Tinctuur van de bovengrondse plantendelen van Centellia asiatica, ook gekend als Aziatische waternavel of gotu kola. De bestanddelen zorgen voor een betere doorbloeding, werken herstellend (wondhelend) door een versterking van vaatwanden, bindweefsel en huid en stimuleren de nagelgroei.

Tinctuur Propolis

Tinctuur van propolis, een natuurlijke harsachtige substantie door de bijen gebruikt om hun leefomgeving te beschermen tegen ziektes en ongunstige klimatologische omstandigheden. Door de hoge concentraties van flavonoïden werkt het als een natuurlijk antibioticum. Propolis desinfecteert, werkt verzachtend en bevordert de weefselgroei en het herstel van de huid.

Gedenatureerde alcohol

Minimale hoeveelheid als oplosmiddel voor de etherische oliën.

Synergetisch complex van etherische oliën 

Combinatie van 4 etherische oliën die gekend zijn om hun antimicrobiële werking : Tea tree, Niaouli, Rode Tijm en Palmarosa.

Colloïdaal Zilver

Colloïdaal zilver of “nanozilver” is een vloeibare suspensie die minuscule deeltjes zilver bevat. Colloïdaal zilver wordt traditioneel beschouwd als een natuurlijk antisepticum of antibioticum. De werking zou in tegenstelling tot die van andere antibacteriële middelen eerder mechanisch van aard zijn. Bacteriën zouden door de kleine zilverdeeltjes die in het water zweven niet meer kunnen ademen en dus stikken. Vandaar het geneeskundig gebruik van zilver bij de behandeling van snij-, schaaf- en brandwonden.  

Extract Arthrospira platensis

Een droog extract van de blauwgroene alg Arthrospira platensis, beter bekend als één van de spirulinasoorten. Net als andere blauwgroene algen bevat Arthrospira platensis  eiwitten, b-vitamines, vitamine E, zink, koper, mangaan, ijzer, selenium en een omega-6 vetzuur. Het blauwe pigment komt van C-phycocyanine (PC), een eiwit dat vele aminozuren bevat. Onderzoek toont aan dat C-phycocyanine rijk is aan antioxidanten. Het wordt ook in de voedingsindustrie gebruikt als natuurlijke kleurstof en wordt omwille van zijn ingrediënten beschouwd als een superfood.

Glycerine

Glycerine, ook wel glycerol of 1,2,3-propaantriol genoemd is een polyalcohol. Het is, samen met vetzuren, de bouwsteen van alle natuurlijke vetten en oliën. De gebruikte glycerine is gemaakt van plantaardige oliën.

 

Xanthaangom

Xanthaangom is een natuurlijke gom die als verdikker en slijmvormer gebruikt wordt. Het maakt een mengsel met water als bestanddeel viskeuzer (stroperiger). 

Conserveermiddelen : Ascorbinezuur/Cosgard