Field Paste is een geweldige antimicrobiële anti-rotstraal pasta voor paarden die vooral op de (natte) wei of in een modderige paddock lopen. Field Paste is vrij dik van consistentie, heeft een heel goede ‘plak kracht’ waardoor het bijzonder goed aan de hoef vast blijft zitten. Hierdoor is het langer werkzaam op de straal dan andere anti-rotstraal middelen. Deze pasta is ontwikkeld om langere tijd in de collaterale groeven, de middelste straalgroeve en de zool werkzaam te zijn en zo de schimmels en bacteriën duurzaam te bestrijden. Een ander groot voordeel is dat de Field Paste voorkomt dat modder, mest, urine en dergelijke in contact komen met de hoef.

Field Paste is oorspronkelijk ontwikkeld voor fokkermerries van wie zelden de hoeven worden uitgekrabt. Hoewel het gehalte aan antimicrobiële stoffen in de Field Paste iets lager is dan in de Sole Paint, blijft de Field Paste beter zitten en dus langer werkzaam.

De pasta kan het beste met de hand (handschoenen) worden aangebracht of de straal en zool. Voor stalpaarden is Sole Paint een betere optie, omdat bij de Field Paste stalbodembedekking eerder blijft plakken.

 

Field Paste bevat de volgende ingrediënten:

 • Groene Franse leem – een antimicrobiële klei die ervoor zorgt dat het product perfect smeerbaar is.
  Bio-actieve honing – honing heeft antimicrobiële eigenschappen en maakt de verf plakkerig
 • Zink Oxide – een krachtig antimicrobieel en toch ongevaarlijk poeder
 • Eucalyptus olie –  heeft bijzonder sterke antimicrobiële eigenschappen. Ook helpt deze essentiële olie bij het versterken van verzwakte structuren. 
 • Zink sulfaat – een krachtig antimicrobieel ingrediënt dat ook in voedingssupplementen wordt gebruikt.
Sale!

Sole Cleanse: is een handige desinfecterende spray met zink sulfaat en eucalyptusolie.
Sole Cleanse Spray is bedoeld voor regelmatig gebruik. Het kan preventief een keer per week worden aangebracht bij paarden die gevoelig zijn voor rotstraal/niet fris ruikende voeten. Is er al sprake van problemen, dan kan de spray dagelijks worden aangebracht totdat de geur verdwenen is. Meestal is dat voldoende. De spray is hard voor de schimmels en bacteriën, zacht voor alle weefsels, ecnomisch in gebruik, waardoor het gerust dagelijks kan worden aangebracht ‘voor het geval dat’.


Artimud  is een hoefklei met antimicrobiële eigenschappen. Dat houdt in dat het effectief werkt tegen schimmels en patogene (slechte, ziek makende) bacteriën in de hoef die bijvoorbeeld rotstraal en white line disease veroorzaken.

Field paste: is een geweldige antimicrobiële anti-rotstraal pasta voor paarden die vooral op de (natte) wei of in een modderige paddock lopen. Field Paste is vrij dik van consistentie, heeft een heel goede ‘plak kracht’ waardoor het bijzonder goed aan de hoef vast blijft zitten. Hierdoor is het langer werkzaam op de straal dan andere anti-rotstraal middelen. Deze pasta is ontwikkeld om langere tijd in de collaterale groeven, de middelste straalgroeve en de zool werkzaam te zijn en zo de schimmels en bacteriën duurzaam te bestrijden. Een ander groot voordeel is dat de Field Paste voorkomt dat modder, mest, urine en dergelijke in contact komen met de hoef.

Hoofstuff is een antibacteriël en vezelrijk product. 

Hoof-Stuff  kan je in diepe gaten en scheuren stoppen waar de hoef last heeft van schimmels.(witte lijn ziekte)

De actieve ingrediënten elimineren bacteriën en schimmels, de natuurlijke vezels creëren druk in de scheuren en gaten van de hoef om een ​​gezonde, natuurlijke weefselgroei te ondersteunen en te bevorderen.

De vezelige, plakkerige consistentie helpt HoofStuff op zijn plaats te blijven, zodat de actieve stoffen blijvende ondersteuning kunnen bieden aan gezond weefselgroei. HoofStuff is handig voor witte lijnscheuren, holtes en barsten. Voor ondiepere, bredere scheuren, kan Artimud een betere oplossing zijn.

HydroHoof is een vochtinbrengende balsem. 

Toepasbaar op de straal / zool  of hoef als zij overmatig hard en uitgedroogd zijn.

Residuen kunnen worden weggeveegd na enige tijd te hebben laten intrekken voor esthetische doeleinden.

HydroHoof bevat de volgende ingrediënten om de volgende redenen:

 • Bio-actieve honing: voor haar vocht regulerende en antimicrobiële werking.
 • Aloe Vera gel: vocht inbrengend en antimicrobieel.
 • Zoete amandalolie: vocht inbrengend en regulerend.
 • Karité (shae) boter: vocht inbrengend en UV werend
 • Water: om het beter smeerbaar te maken.
 • Ceteryl alcohol: een emulgator om de vethoudende ingrediënten en het water houdende ingrediënten gemengd te houden.
 • Vitamine E: een natuurlijke conserveermiddel en gezond voor de hoef.
 • Bergamot: antimicrobieel en verzorgend.

Antibacteriële hoefklei. Artimud kan gebruikt worden om ondiepe gaten in hoeven op te vullen en gaat langdurige bescherming bieden tegen beschadiging door schimmels en bacteriën.

Het bevat van nature actieve stoffen die bacteriën en schimmels elimineren en de vorming van gezond weefsel bevorderen.

De dikke, stopverfachtige consistentie maakt het gemakkelijk aan te brengen en helpt het stevig op zijn plaats te blijven, zodat de beschermende middelen langer kunnen werken. Artimud is ideaal voor het opvullen van ondiepe witte lijnspleten, straalpleten en externe scheuren. Het wordt vaak gebruikt onder zelfklevende schoenen en zolen om zolen en stralen gezond te houden.

Hoof-Stuff is handiger voor diepere, strakkere scheuren.

Product Informatie

Hoefzool-conditioner Sole Paint onderdrukt microbiële invasie aan de onderkant van de paardenvoet. De krachtige actieve ingrediënten desinfecteren de onderkant van de voet, maken de hoef sterker en ondersteunen de natuurlijke groei van gezond straalweefsel. Sole Paint is een dikke vloeistof die kan worden geverfd voor gemak en een uitstekende dekking. Zijn dikke consistentie helpt het doordringen in de diepere groeven van de voet. Sole Paint wordt aanbevolen bij hardnekkige rotstraal, en hoefzool problemen.

 

Dit product word vooral aangeraden voor paarden die op stal staan.

Sole cleanse

€ 16,95

Sole cleanse

€ 16,95

Hoef ontsmettingsmiddel in vorm van een spray.
Sole Cleanse spray desinfecteert de straal en zool om vieze geur en rotstraal te behandelen en te voorkomen.

De actieve ingrediënten vernietigen slechte bacteriën en schimmels en gaan helpen gezond weefsel te laten groeien.
Sole Cleanse kan worden gebruikt om scheuren in de witte lijn, straal en andere spleten in de voet van het paard weg te te behandelen voordat ze worden verpakt met Field PasteArtimud of HoofStuff.

Uitverkocht

HONEYHEEL  is een zalf op basis van honing. Deze met zink oxide en aloe vera gel verrijkte zalf is uitermate geschikt voor de verzorging van kleine wondjes. Klanten hebben het ook op bijv. de stralen van hun paard gebruikt en met succes.

Zo heeft HoneyHeel aan de wieg gestaan van andere Red Horse producten. Ook helpt het de huid zichzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf en uitdroging (barrier cream). Dankzij de ietwat plakkerige consistentie blijft HoneyHeel bijzonder goed zitten.

HoneyHeel zalf:

 •  bestrijdt schimmels en bacteriën
 •  hydrateert dankzij de aloe vera
 •  bevordert het herstel van de huid (hergroei van weefsel)
 •  beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf zonder die af te sluiten
 •  bevat propolis uit de honing, een natuurlijke anti-oxidant met ontsmettende eigenschappen

HoneyHeel bevat:

 • Bio actieve honing – de honing is ongepasteuriseerd (niet verhit) om ervoor te zorgen dat de belangrijke enzymen die bijdragen aan het genezingsproces behouden blijven. We gebruiken Acacia honing vanwege haar uitstekende heilzame eigenschappen en het feit dat deze honing soort niet snel crystaliseerd (versuikerd). Hierdoor blijft de HonyHeel lang goed smeerbaar.
 • Zink oxide (40%) – om bacteriën en schimmels te bestrijden,  de hergroei van nieuw gezond weefsel te bevorderen. Een zacht doch effectief middel.
 • Aloe vera sap – we hebben een beetje aloe vera toegevoegd om de huid verzorgende eigenschappen van de zalf nog beter te maken. Ook remt de aloe vera het versuikeringsproces van de honing af, waardoor HoneyHeel op een natuurlijke manier smeerbaar en zacht blijft.

Hoefverharder Stronghorn spray voedt en verstevigt hoornweefsel en is een krachtig hoefdesinfectiemiddel.
De spray-on formule maakt het gemakkelijk aan te brengen en handiger dan veel verf-op hoefverharders.

Uitverkocht

Ear Balm

€ 35,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Ear Balm

€ 35,00

 

Voorlopig niet meer beschikbaar

Ear balm, herstellend en hydraterend voor de huid dankzij de karité boter, desinfecterend en ontstekingsremmend door de Neem olie.

 

 

 • Ear balm is heel zuinig in gebruik.
 • Ear balm heeft een aangename geur.
 • Ear balm houd culicoïde mugjes op afstand
 • Ear balm is een natuurlijk product.