Hoof Stuff (190 ml) is een vezelrijke ‘pasta’ met antimicrobiële eigenschappen. Dat houdt in dat de pasta effectief werkt tegen schimmels en patogene (slechte, ziek makende) bacteriën in de hoef. Voorbeelden hiervan zijn rotstraal en white line disease.

Hoof Stuff is speciaal ontwikkeld om aangebracht te worden in (te) diepe middelste straal- groeves (zie foto) en andere diepe gaten in de hoeven. Dankzij de vezelachtige structuur en de honing blijft deze pasta goed zitten. Zo kan de pasta de antimicrobiële en verzorgende stoffen langzaam afgeven aan de hoef. Op deze manier bestrijd Hoof Stuff schimmels en bacteriën en kan de hoef zichzelf herstellen. De pasta is niet toxisch, veilig en eenvoudig in gebruik.  Eventueel Latex Handschoenen gebruiken, ivm kleven.

 

Hoof Stuff is samengesteld uit:

 • Bio-actieve honing – honing heeft antimicrobiële eigenschappen en maakt de pasta plakkerig en kneedbaar
 • Zink Oxide – voor anti-bacteriële eigenschappen en om de hoefregeneratie te ondersteunen
 • Natuurlijke vezels – om de andere ingrediënten op hun plaats te houden en om voor ‘gezonde druk’ in de gaten te zorgen en zo de natuurlijke hergroei van gezond weefsel te stimuleren.

Er worden geen ‘vullers’ in Hoof Stuff gestopt om het product in volume te doen toenemen of goedkoper maken/makkelijker te kunnen produceren. Ieder ingrediënt  heeft een taak om het probleem op te lossen waarvoor Hoof Stuff wordt gemaakt. Niet meer, niet minder.

HydroHoof is een vochtinbrengende balsem. 

Toepasbaar op de straal / zool  of hoef als zij overmatig hard en uitgedroogd zijn.

Residuen kunnen worden weggeveegd na enige tijd te hebben laten intrekken voor esthetische doeleinden.

HydroHoof bevat de volgende ingrediënten om de volgende redenen:

 • Bio-actieve honing: voor haar vocht regulerende en antimicrobiële werking.
 • Aloe Vera gel: vocht inbrengend en antimicrobieel.
 • Zoete amandalolie: vocht inbrengend en regulerend.
 • Karité (shae) boter: vocht inbrengend en UV werend
 • Water: om het beter smeerbaar te maken.
 • Ceteryl alcohol: een emulgator om de vethoudende ingrediënten en het water houdende ingrediënten gemengd te houden.
 • Vitamine E: een natuurlijke conserveermiddel en gezond voor de hoef.
 • Bergamot: antimicrobieel en verzorgend.

Artimud  is een hoefklei met antimicrobiële eigenschappen. Dat houdt in dat het effectief werkt tegen schimmels en patogene (slechte, ziek makende) bacteriën in de hoef die bijvoorbeeld rotstraal en white line disease veroorzaken. RedHorse testte Hoof Stuff dat perfect bleek te blijven zitten in diepere groeven en gaten, maar niet in minder diepe of zelfs oppervlakkige plaatsen van de hoef. Met in het achterhoofd dat modder zo ongeveer het enige is wat blijft plakken net op de plaatsen van de hoeven die moeten worden behandeld, ging het Red Horse team aan de slag. Ze besloten een product te creëeren met vergelijkbare, maar dan wel enkel positieve eigenschappen: zo is Artimud ontstaan!

Artimud is dus eigenlijk een ‘artificial mud ‘. Niets blijft immers beter onder de hoeven plakken dan modder! Net als gewone klei kan de Artimud worden gekneed, geplet, uitgerold en uitgesmeerd op de plek die behandeld moet worden. Zo kan de klei de antimicrobiële en verzorgende stoffen langzaam afgeven aan de hoef. Op deze manier bestrijd de Artimud schimmels en bacteriën en kan de hoef zichzelf herstellen.

Eventueel Latex Handschoenen gebruiken ivm kleven.

 

Artimud is samengesteld uit:
Verse groene klei – een antimicrobiële klei die zorgt voor de perfecte consistentie.
Bio-actieve honing – honing heeft antimicrobiële eigenschappen en maakt de klei plakkerig en kneedbaar
Zink Oxide – een krachtig antimicrobieel en toch ongevaarlijk poeder
Eucalyptus olie heeft bijzonder sterke antimicrobiële eigenschappen. Ook helpt deze essentiële olie bij het versterken van verzwakte structuren.

Alle ingrediënten van Artimud hebben als doel om:
– schimmels en patogene bacteriën te bestrijden (antimicrobieel)
– de consistentie te verbeteren
– de werkzaamheid te verlengen

Artimud bevat geen tea tree olie, omdat in zeldzame gevallen paarden een allergische reactie kunnen hebben op deze olie. In een anaerobe d.w.z. een zuurstof arme omgeving kan tea tree olie ook een schadelijk effect hebben op de aanwezige gezonde bacteriën.

Product Informatie

Sole Paint (500ml) is een wat dikkere verfachtige vloeistof die uitmate geschikt is voor het behandelen van rotstraal/ stinkende hoeven van paarden. Sole Paint bevat enkel natuurlijke ingrediënten, is vrij van oplosmiddelen en necrotiserende stoffen. Dankzij de verfachtige consistentie van Sole Paint was het mogelijk om met hogere concentraties zink sulfaat en honing te werken. Ook konden we zink oxide, eucalyptus olie en cocosolie toevoegen om de werking te versterken.

Sole Paint is net als HoneyHeel ietwat plakkerig. Wel is Sole Paint vloeibaar genoeg om de straal en zool van je paard mee te ‘verven’. We hebben Sole Paint ontwikkeld toen we erachter kwamen dat HoneyHeel bijna net zo goed werkte als Sole Cleanse Spray tegen ‘voetengeur’ en rotstraal, terwijl het niet eens schimmel werende ingrediënten bevatte! We beseften dat dat kwam doordat het product langer in contact bleef met de straal en de zool en natuurlijk dankzij de honing. Toch werkte het nog niet zo effectief als we wilden en zo hebben we Sole Paint ontwikkeld: goedkoper en effectiever in het bestrijden van rotstraal/voetengeur dan de HoneyHeel, langer werkzaam dan de Sole Cleanse.


Sole Paint bevat de volgende ingrediënten:

 • Groene Franse leem – een anti-microbiële klei die ervoor zorgt dat het product perfect smeerbaar is.
 • Bio-actieve honing – honing heeft anti-microbiële eigenschappen en maakt de verf plakkerig
 • Zink Oxide – een krachtig anti-microbieel en toch ongevaarlijk poeder
 • Eucalyptus olie –  heeft bijzonder sterke anti-microbiële eigenschappen. Ook helpt deze essentiële olie bij het versterken van verzwakte structuren. 
 • Zink sulfaat – een krachtig anti-microbieel ingrediënt dat ook in voedingssupplementen wordt gebruikt.
 • Kokosnoot olie – een voedende olie met anti-microbiële eigenschappen die tevens ervoor zorgt dat Sole Paint een verfachtige consistentie heeft.

Alle ingrediënten in Sole Paint zijn toegevoegd of vanwegen de anti-microbiële werking of om de consistentie en zodoende de werkzaamheid te verbeteren/verlengen.

SOLE CLEANSE 500ML –  ANTIMICROBIËLE HOEFSPRAY

Sole Cleanse is een handige desinfecterende spray met zink sulfaat en eucalyptusolie.

Sole Cleanse is bijzonder effectief, zonder de necrotiserende effecten van middelen zoals borax, chloor of peroxide en Stockholmer teer. Sole Cleanse helpt niet alleen de rotstraalbacteriën (die zorgen voor de zwarte ‘prut’ en de vieze geur) de das om te doen, het stimuleert ook de natuurlijke hergroei van gezond weefsel in plaats van te zorgen voor nog meer dood weefsel (= necrotiseren) dat een voedingsbron is voor de infectie.

Sole Cleanse Spray is bedoeld voor regelmatig gebruik. Het kan preventief een keer per week worden aangebracht bij paarden die gevoelig zijn voor rotstraal/niet fris ruikende voeten. Is er al sprake van problemen, dan kan de spray dagelijks worden aangebracht totdat de geur verdwenen is. Meestal is dat voldoende. De spray is hard voor de schimmels en bacteriën, zacht voor alle weefsels, ecnomisch in gebruik, waardoor het gerust dagelijks kan worden aangebracht ‘voor het geval dat’. Sole Cleanse wordt geleverd in een handige 500 ml spray flacon en is bewezen effectief: vaak is na slechts een aantal behandelingen resultaat merkbaar. De spray is ook uitermate geschikt gebleken om scheuren in de witte lijn, de straal en andere groeven van de hoeven mee te behandelen alvorens deze de vullen met Artimud of Hoof-Stuff.

 

Sole Cleanse bevat:

 • Zink sulfaat – een krachtig doch ook voedend antimicrobieel ingrediënt. Zink sulfaat wordt in veel voedingssupplementen gebruikt – dit geeft aan hoe laag de toxiciteit is! Het is niet alleen zeer effectief tegen agressieve microben, het helpt ook het hoefhoorn zich te verstevigen. Ook heeft het geen nadelige invloed op de gezondheid van de zool, dit in tegenstelling tot veel van de gangbare middelen tegen rotstraal.
 • Eucalyptus olie – deze olie staat bekend om haar antimicrobiële eigenschappen. Ook is deze etherische olie effectief in het bestrijden van onaangename geurtjes en verbetert het de konditie van de zool.
 • Een natuurlijke oppervlakteactieve stof om voor een homogene vloeistof te zorgen. Dit alles op waterbasis, opdat Sole Cleanse  eenvoudig op de hoef kan worden gesprayed nadat die is uitgekrabt.

HONEYHEEL  is een zalf op basis van honing. Deze met zink oxide en aloe vera gel verrijkte zalf is uitermate geschikt voor de verzorging van kleine wondjes. Klanten hebben het ook op bijv. de stralen van hun paard gebruikt en met succes.

Zo heeft HoneyHeel aan de wieg gestaan van andere Red Horse producten. Ook helpt het de huid zichzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf en uitdroging (barrier cream). Dankzij de ietwat plakkerige consistentie blijft HoneyHeel bijzonder goed zitten.

HoneyHeel zalf:

 •  bestrijdt schimmels en bacteriën
 •  hydrateert dankzij de aloe vera
 •  bevordert het herstel van de huid (hergroei van weefsel)
 •  beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf zonder die af te sluiten
 •  bevat propolis uit de honing, een natuurlijke anti-oxidant met ontsmettende eigenschappen

HoneyHeel bevat:

 • Bio actieve honing – de honing is ongepasteuriseerd (niet verhit) om ervoor te zorgen dat de belangrijke enzymen die bijdragen aan het genezingsproces behouden blijven. We gebruiken Acacia honing vanwege haar uitstekende heilzame eigenschappen en het feit dat deze honing soort niet snel crystaliseerd (versuikerd). Hierdoor blijft de HonyHeel lang goed smeerbaar.
 • Zink oxide (40%) – om bacteriën en schimmels te bestrijden,  de hergroei van nieuw gezond weefsel te bevorderen. Een zacht doch effectief middel.
 • Aloe vera sap – we hebben een beetje aloe vera toegevoegd om de huid verzorgende eigenschappen van de zalf nog beter te maken. Ook remt de aloe vera het versuikeringsproces van de honing af, waardoor HoneyHeel op een natuurlijke manier smeerbaar en zacht blijft.